Rechter hersenhelft

Zondag. Als ik tegenover mij kijk zie ik mijn zoon in zijn element. Aan de grote tafel met zijn stiften en papier aan het zoveelste stripboek werken. Alsof ik mijzelf zie ..

Gisteravond vierde mijn vriendin Annette haar verjaardag. Als meester-organisator verzon ze een workshop voor women-only. Zo zaten we gisteravond met acht vrouwen rond een grote tafel. We maakten voor elkaar kleine tekeningen met steeds een andere opdracht: teken een kledingstuk, een land, een lied, een vrouw uit de geschiedenis.

Annette in haar element

Je hoeft geen kunstenaar te zijn om mooie dingen te kunnen maken. Leonie -de creatief therapeute in ons gezelschap- refereerde aan Bob Ross die het nooit had over mislukkingen maar over ‘little accidents’. Wees mild voor je eigen creaties, wilde ze daarmee zeggen. Het helpt altijd als Leonie dat zegt.

Volgens de neurologie stuurt de rechterhersenhelft grofweg de linkerhersenhelft aan en speelt het een rol bij emotie, verbeelding, kleur muziek, ritme, creativiteit en ruimtelijke inschatting. Onze rechterhersenhelft heeft meters gemaakt gisteravond.

Ik heb genoten van de avond en ben blij met deze kleurrijke collage die helemaal speciaal voor mij gemaakt is met alle bijbehorende verhalen en uitleg.

Wat kan een mens nog verder wensen?

2 gedachten over “Rechter hersenhelft

  1. Wat een leuk idee om zo je verjaardag te vieren.
    Ik heb ooit een workshop djembee georganiseerd voor mijn 75-ste verjaardag.
    Mijn neef heeft het nog steeds over “een boterham met pindakaas, een boterham met jam”. Het ritme dat we moeten trommelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *