Nooit genoeg

Morgen is het 3 mei. Tien jaar geleden trouwden Marien en ik op een stralende lentedag. Marien met wapperende sjaal in onze gele Saab en ik in rozerode bruidsjurk en een boeket vol pioenrozen. Het was een prachtige dag vol fluitenkruid, lentegeluiden, roze vogelhuizen, en heel veel familie en vrienden. Ik ben nog steeds ontzettend blij met Marien, met ons huwelijk en dat we onze liefde toen zo uitbundig gevierd hebben.

Morgen vieren we het echter niet -dat doen we een andere keer- want morgen is het een dag van afscheid. Een van de gasten van toen, mijn lieve ome Wim, overleed afgelopen zondag. Ome Wim, charismatische grappenmaker en levensgenieter. Ik zal hem missen.

Helaas hebben we in die tien jaar van veelste veel dierbaren afscheid moeten nemen. Op onderstaande foto staan drie van hen: ome Cor, mijn oma en ome Wim.

 

En natuurlijk Danny die voor ons zong in de kerk, en die bij het ontbijt het verhaal voorlas van Toon Tellegen van de eekhoorn en de olifant:

‘Als ik genoeg van je heb, eekhoorn’ , zei de olifant op een middag tegen de eekhoorn, ‘dan til ik je boven mijn hoofd en slinger ik je over het hele bos de zee in’.

‘O, ja?’ vroeg de eekhoorn

(..)

‘Maar dat doe ik alleen’, ging de olifant weer verder, ‘als ik genoeg van je heb, eekhoorn.’

‘Ja,’ zei de eekhoorn die dat wel wist.

En ik heb helemaal niet genoeg van je. En ik zal nooit genoeg van je hebben. Nooit. Dat is nou juist het bijzondere!’ En weer zwaaide hij met zijn slurf, zijn voorpoten en zijn oren.

Ik denk met warmte terug aan de mensen waar ik nog lang geen genoeg van had. Ze leven voort in verhalen en herinneringen.

BewarenBewaren

8 gedachten over “Nooit genoeg

 1. Dank je wel Mirjam, wat heb je dit mooi verwoord…??

 2. Met lach en traan gelezen. 10 jaar liefde. Laten we dat vieren en de fijne tijd herinneren van de vrienden en familie die er niet meer zijn.

 3. Prachtig Mirjam. En geniet nog heel lang van elkaar.

 4. Lieve Mirjam,

  Ook ik lees dit met een glimlach en een traan. Het heengaan van dierbaren doet pijn en herinnert ook mij weer aan de mensen die ik al langere tijd mis. Inderdaad zij leven voort in herinneringen en verhalen. Ook “ ome” Wim. Mooi om te lezen hoe jij terug kijkt op 10 jaar huwelijk waarin ook jullie naast verlies nog zoveel andere emoties beleefden. Ik wens jullie samen met Siem nog heel veel mooie jaren.

  Lieve groet. Marjan.

 5. Ontroerend en prachtig geschreven. Sterkte bij het missen van zoveel dierbaren.
  En toch….hef vanavond samen het glas om te vieren wat jullie hebben.
  Lechajim – op het leven!

 6. Wat is er veel gebeurd in 10 jaar tijd. Jullie hebben een prachtige zoon gekregen. Een wonder nadat Mirjam de ziekte van Cushing had.. Nu al aan jullie tweede eigen huis.
  Kijk vooruit en geniet samen van het leven. Veel geluk.
  Elma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *