Diamant

Vroeger las ik nog weleens een thriller. Dan Brown’s ‘Da Vinci Code’ -en zijn opvolgers- heb ik gelezen, en ook de Millennium-serie van Stieg Larsson kon ik waarderen (althans de eerste delen; daarna werd het me te bloederig). Maar toch is het spannende boek niet echt mijn genre. Niet omdat ik snel de dader ontmasker- ik ben een uiterst slechte rechercheur- maar ik lees gewoon liever romans. Als ik dan toch iets spannends wil, dan kijk ik een serie op Netflix.

Vorige week hebben we ons ondergedompeld in de wereld van de diamanthandel van Antwerpen. In ‘Rough Diamonds’ raakt familiebedrijf Wolfson verstrikt in de criminaliteit. Het is een combinatie tussen een actie-thriller en een familie-drama. Ik vond het echt een prachtige serie. De gesloten orthodox joodse gemeenschap wordt bijzonder goed neergezet, het verhaal is meeslepend en wat een fantastische cast.

Een aanrader voor de liefhebbers van Unorthodox en Undercover. Voor zo’n sterke serie laat ik mijn romans gerust even een avondje liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *