Forever Young

Vandaag vierden we dat mijn ouders 50 jaar getrouwd zijn. Bijzonder; al een halve eeuw samen door het leven. Mijn moeder was 19 en mijn vader 23. Dit vind ik een briljante foto uit 1971, op huwelijksreis naar Rhodos.

Zaterdag keek ik naar Matthijs gaat door. Geweldig muziekprogramma, met de rubriek Forever Young waar een bekende Nederlander van respectabele leeftijd wordt gevraagd naar diens carrière, levensvisie- en wijsheid. Dit keer was Jeroen Krabbe te gast, en Matthijs van Nieuwkerk vroeg hem naar het geheim van zijn lange huwelijk met zijn vrouw Herma. Krabbe zei: Elkaar accepteren zoals je bent. En: vrienden worden. Op het diepste niveau zoeken naar wat je bindt, en dan elkaars beste vrienden worden.

Het was heel mooi om deze vriendschap van mijn ouders vandaag met familie en vrienden te kunnen vieren. In december gaan we het nog eens extra markeren, door een paar dagen met z’n zessen naar Parijs te gaan. Eerlijk is eerlijk, ook een beetje geïnspireerd op dat andere programma van Matthijs (met Rob Kemps) : Chansons!

3 gedachten over “Forever Young

  1. Genieten van dat programma elke week. t’geluid via de audio-installatie en speakers voluit !!
    Marijke en ik zagen Krabbe ook, en dachten precies t’ zelfde.
    Geweldige Foto trouwens . huh ..? loop jij daar nou ?

  2. Inderdaad of jij er loopt Mirjam, wat leuk! Bijzonder als je dit mag halen, 50 jaar getrouwd, wouw.
    En “Chansons” raakte me diep. Ik voelde hoe lang dit geleden is deze geweldige chansons, ik kreeg heimwee!!!
    Dus ga genieten in Parijs.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.