Wat loop je nou te lachen

“Van die gozer met z’n peen-en-uien-gezicht moet ik naar de budget-tering” 

Toen ik als 19-jarige student maatschappelijk werk in het Havenziekenhuis stage liep, maakte ik voor het eerst kennis met de ras-Rotterdammer uit het oude noorden. Hoewel ik als groentje uit de polder wel even moest wennen, was ik snel verkocht.  Harde werkers met het hart op de tong. 

Toen er werd gevraagd welke collega’s op een locatie in Crooswijk wilden gaan werken die Laurens zou gaan overnemen, heb ik daarom gesolliciteerd. Het oude noorden heeft mijn hart. Ik heb een tijdje bij mijn vriendin op de Bergweg gewoond en heb heel wat heen en weer gefietst tussen de mijn latere huis aan de Stadhoudersweg en de Bergweg.

Sinds januari mag ik in Rubroek, een verpleeghuis in volkswijk Crooswijk, de dienst geestelijk verzorging gaan vormgeven, samen met een collega. 

Ik blijf op mijn vertrouwde locatie Liduina in Hillegersberg, maar iedere dinsdag fiets ik nu de andere kant op vanaf station noord. Via de Zwart Janstraat naar de Crooswijksekade om daar vanachter een mondkap begroet te worden door de bewoners in de hal:

“Wat loop je nou te lachen?” 

6 gedachten over “Wat loop je nou te lachen

 1. Nou, hierom loop ik nu te lachen!

  Succes daar in je nieuwe werkomgeving.
  Marijke

 2. Môk bij je kommen?!?
  Heerlijke aanpakkers met een grote mond en een klein hartje. Dat mag ik wel!
  Daar waar de overhemden met opgestroopte mouwen worden verkocht.
  As je maar op tijd binne ben!

 3. Môk bij je kommen?!?
  Heerlijke aanpakkers met een grote mond en een klein hartje. Dat mag ik wel!
  Daar waar de overhemden met opgestroopte mouwen worden verkocht.
  As je maar op tijd binne ben, wijffie!

 4. En direct nog maar eens zo’n filmpje bekeken, b.v. de overhemdenzaak. Hardop gelachen. Het fysieke (bij deze Rotterdamse heren letterlijk en figuurlijk) theater lijkt zo ver weg. Lachen versterkt het immuunsysteem. Laten we daar vooral mee doorgaan. Genieten van de weer langer en dus lichter wordende dagen.

 5. Crooswijk en Hillegersberg! Jij bent van alle markten thuis!
  Remy en jij: een veelbelovend duo! Ook hij kent Hillegersberg.
  Ik wens jullie daar veel plezier en succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *