Echt

Zie die gretige blik onze ogen..

Voor het eerst weer een live concert gisteravond. In de kapel van Museum Gouda speelde de Kift, de ‘fanfare-punk-band’ uit Koog aan de Zaan. Ze varen door het land met een schip, meren aan om nummers van hun nieuwe album Hoogriet te spelen.

Water staat centraal op dit album. In Museum Gouda is nu de tentoonstelling: koele wateren. Samen met pop-podium So What ontstond zo een mooie samenwerking. 

De Kift maakte in 2019 een ontroerende documentaire met Sanne Rovers: Water wieg me, een muzikale ode aan de droefenis. Ferry ontmoet langs de waterkant mensen met een persoonlijk verhaal. Zo is er een vader die zijn dochter verloor en een oude veerman die mijmert over vergankelijkheid. Voor ieder van hen schrijft hij een passend lied. 

De muziek van de Kift is bijzonder. Ik kan niet zeggen dat ik alles mooi vind. Maar toch grijpt het me elke keer weer. Misschien omdat het echt is en rauw, energiek, vol melancholie en zelfspot, een beetje absurd, en natuurlijk die teksten, geïnspireerd op bestaande gedichten.

Na afloop realiseerde ik me hoe ik het gemist had: een echte band met echte mensen om me heen.

 

2 gedachten over “Echt

  1. Ik heb de opbouw gezien, want ik was weer voor het eerst in het museum om de tentoonstelling Koele Wateren te zien. Helaas moest ik op tijd thuis zijn voor een afspraak, dus kon ik het concert niet bijwonen. Fijn dat jullie er van genoten hebben. Koog aan de Zaan, hoe vaak zal ik daar doorheen gefietst zijn, toen ik in Wormer woonde en in Zaandam werkte.

  2. Ook ik heb echt enorm genoten. Precies wat jij zegt. Wat heb ik dit gemist. Dankbaar en blij dat ik hierbij kon zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *