De Ark

In februari wandelden we in het Stormpoldervloedbos; een natuurgebied bij Krimpen aan den IJssel. Het ligt lager dan de dijken: de rivier de Rijn stroomt bij hoog tij de polder in. Je kunt dus natte voeten krijgen.

Na een tijdje wandelen zegt Siem: “He mam, is dat niet de Ark van Noach?” En warempel..

Auteur Wanda Bommer schreef een fantastisch boek geïnspireerd op dit eeuwenoude verhaal uit Genesis. Ze schreef eigenlijk drie verhalen die als een Maroesja-poppetje in elkaar passen.

De belangrijkste verhaallijn gaat over een schrijfster Leonoor Levie (hoe symbolisch) die een roman over de ark van Noach wil schrijven en ter inspiratie meegaat op party-schip ‘The Ark’. Dit is een cruiseschip waar ‘the chosen-ones’ een weekend lang feesten (het bestaat echt; heb ik opgezocht!).

De tweede verhaallijn bevat de roman die Leonoor schreef en die -die door wat zij op het cruiseschip meemaakt- een heel andere wending heeft gekregen.

En in de derde verhaallijn ben je getuige van tv-interviews met God waarin God de mensheid op Zijn Eigen Wijze confronteert: ‘Exact, zegt God. Mijn zeer concrete antwoord op uw vraag is: neen, u hoeft niet te vrezen voor een tweede zondvloed in de toekomst, want u zit er reeds middenin.’

Ongelooflijk dat deze schrijfster niet veel beroemder is in Nederland. Het is een spannend, diepzinnig, actueel, tot nadenken stemmend verhaal. Lees dit boek!

1 gedachte op “De Ark

  1. Hoe hou je moed en daarmee inzet? Laatst zag ik nog steeds een regenboog..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *