Beethoven is meer dan een hond

Een nieuwe bezigheid in corona-tijd is voor mij het luisteren van podcasts. Op een zondagse wandeling of onderweg in de trein luister ik bijvoorbeeld naar een gesprek met filosoof en schrijver Hein Stufken over de schaduwkant van de mens (podcast van De Verwondering). En nu ben ik helemaal ‘into klassieke muziek’. Ik ben natuurlijk een laatbloeier en beginneling op dat gebied, maar radio 4 biedt uitkomst..

Fieke de Boeck (31) redacteur van Avro-Tros werd uitgenodigd door haar nieuwe schoonouders om te komen luisteren naar een klassiek thuisconcert. Maar ze weet helemaal niks van klassieke muziek en vraagt daarom haar vriendin en klassiek-kenner Jet Berkhout (38) om een spoedcursus. De podcast ‘Beethoven is meer dan een hond’ biedt een mooie basis voor algemene ontwikkeling. Het bestaat uit 5 hoofdstukken die afzonderlijk beluisterd kunnen worden: muziekgeschiedenis, componisten, wie speelt wat (sterspelers), Greatest Hits en Etiquette.

Het is informatief, geestig, zit vol sappige anekdotes en er zit lekker veel vaart in. Daarbij is er een hele speellijst op spotify met alle stukken die voorbij komen in het verhaal van Fieke en Jet.

Ik ga indruk maken met mijn klassieke kennis bij de eerste de beste pub-quiz..

1 gedachte op “Beethoven is meer dan een hond

  1. Op 15 decembera.s. is het 250 jaar geleden dat Ludwig van Beethoven werd geboren.
    Dit jaar was het “Beethovenjaar”. Vandaar dat Radio 4 er aandacht aanbesteedt. In mijn Gouwestad programma Gouwestad Klassiek heb ik elke maand een stuk van Beethoven laten horen. Hij is echt een geweldige componist. Zeker als je bedenkt dat hij niet zelf kon horen wat hij had gecomponeerd.
    Veel succes als je een pub-quiz speelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *